ДестинацијаКонтактFacebook    

Кројач, шивач, моден дизајнер


Тема : Професии и занаети

Дневна активност: Кројач, шивач, моден дизајнер

Цели:

  • - Запознавање со професијите кројач, шивач, моден дизајнер
  • - Збогатување на детскиот речник
  • - Поттикнување на детската креативност
  • - Развивање на фината моторика

Тек на активноста: Најпрво на дадениот линк погледнете ја приказната  а потоа поведете разговор со децата за професиите кројач, шивач, моден дизајнер. Што работат, кои алатки за работа им се потребни, видови облека.

Креативна игра: Заедно со децата нацртајте или изработете облека за нивната омилена кукла.