ДестинацијаКонтактFacebook    

Инклузивна ументност


Нашата градинка, ЈУДГ Детска радост - Општина Гази Баба - Скопјe се приклучи кон бранот на инклузивна ументност, кој го започна Здружението “Сончогледи кон сонцето за видлива и невидлива попреченост”. Во бранот беа вкучени сите 4 клонови и малечките инклузивни ументници од сите возрасти, кои создадоа радосна и инклузивна уметност. Еве ги делата. Секоја од овие дела ќе обезбеди лента и картичка, или пак постер или поддршка во училиштето или градинката. Ги охрабруваме компаниите посебно од општина Гази Баба да ни се јават и да ги откупат делата како поклон за своите вработени, соработници или едноставно дела што ќе ги красат нивните канцеларии, хали, фабрики... Нека биде убаво секаде... Поради ваквите убави моменти да се радуваме на секоја секунда посветена на оваа иницијатива и овој проект. #inkluzivnaumetnostsoradost #inkluzivnosvesnagradinka #inkluzivnosvesnivospituvacki